Hello

Zelfcompassie Training voor BRCA lotgenoten

Heb je net te horen gekregen dat je gen-drager bent van de gen-mutatie BRCA 1 of 2, weet je het al langer en sta je voor moeilijke keuzes, of zit je middenin het proces van operaties of controles? Of ben je drager van een andere gen-mutatie die erfelijke borstkanker kan veroorzaken? 

Er komt waarschijnlijk veel informatie op je af, misschien wisselen gedachten en emoties elkaar in snel tempo af, of vind je het juist lastig om er iets bij te voelen, misschien heb je een gezin en/of relatie en gaat het leven ook gewoon door.

Veel mensen voelen zich in deze situatie soms eenzaam en gespannen. Dat is heel normaal.

Het is uitdagend om overeind te blijven in zo'n stressvolle en emotionele tijd en tijd voor jezelf te vinden om de wetenschap en de consequenties van het 'gen-drager zijn' een plek te kunnen geven en alle ingrijpende gebeurtenissen te kunnen verwerken.

Vanaf eind mei (data en locatie binnenkort online) bied ik een 6 weekse training aan voor lotgenoten die het medicijn van zelfcompassie willen leren kennen.

Zelfcompassie beoefenen geeft ruimte en begrip en is een wetenschappelijk bewezen manier om stress te verlagen en meer acceptatie te vinden. Niet alleen handig voor als je je in een zware periode bevindt, maar juist ook een kwaliteit die je altijd goed zal kunnen gebruiken.

Ik ben zelf BRCA-1 gen-drager en heb 8 jaar geleden een borstamputatie en reconstructie met siliconen en eierstokverwijdering ondergaan. In mijn werk als trainer en coach ben ik gewend te werken met groepen en het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen te helpen leren begrijpen wat voor fantastische wezens ze zijn. Zie bij de pagina achtergrond waar ik mijn opleiding heb gehad en wat ik allemaal nog meer doe.

Hoe ziet de training eruit?

* Over een periode van 6 weken zien we elkaar elke week een avond tussen 19:00 - 21:30.

* Op die avond is er ruimte om te delen en reflecteren met elkaar, leren we ontspanningsoefeningen voor lijf en geest, oefenen we met manieren om anders tegen de uitdagingen aan te kijken en verkennen we hoe zelfcompassie daarin ondersteunend kan zijn. Met als doel onszelf met meer begrip tegemoet te treden en meer acceptatie te vinden.

Wat kost het?

* Deelname aan de training kost 300 euro en is inclusief werkmateriaal, koffie, thee en lekkers. Er is ruimte voor 1 gratis traject voor iemand met een beperkt budget.

Waar en wanneer?

* De ruimte is in Amsterdam-Noord op de Distelweg 74-c bij Yogastudio Rumah.

De locatie is goed te bereiken met OV en parkeren voor de deur is na 19:00 gratis. 

De data van de training zijn op 27 mei, 10, 17, 24 juni, 1, 8 juli.

Voordelen

* Je geeft jezelf tijd en ruimte om stil te staan bij waar je doorheen gaat.

* Je deelt dit met lotgenoten in een veilige en vertrouwde setting, bewezen is dat dit veel effect kan hebben op je verwerkingsproces.

* Je trainer is zelf een lotgenoot en opgeleid om groepen te kunnen leiden waar kwetsbare thema's worden besproken.

* Je leert tools en oefeningen die je altijd en overal kunt inzetten.

* Zelfcompassie vergroot je gevoel van acceptatie over je situatie.

13 mei Informatie Avond


Eerst even kennismaken kan ook. Fijn om laagdrempelig kennis te maken met andere lotgenoten, met de inhoud van de training, de plek en met mij.
Je kunt dan al je vragen stellen, kijken en voelen of het iets voor je is en daarna beslissen of je mee wil doen. De avond is vrijblijvend en kosteloos.
Er is thee/koffie en lekkers.

Inloop: 19:00
Aanvang: 19:30
Einde: 20:30

Locatie: @rumahyogaamsterdam
Distelweg 74-C, Amsterdam-Noord
Goed bereikbaar met OV
En vanaf 19:00 gratis parkeren

Meer lezen/bekijken/luisteren over mijn proces?

Vlak ervoor:

Filmpje voor Linda.tv 

Vlak erna:

Artikel voor JAN Magazine

Nu:

Interview Ochtendshow Radio 538

Heb je interesse in deelname?

Mail dan voor meer informatie en een telefonische kennismaking naar: backbonefilmcollective@gmail.com

Hopelijk tot gauw, je bent welkom!